Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Voľby v USA: Vo Filadelfii zatkli dvoch ozbrojených mužov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Muži boli obvinení z držania strelnej zbrane bez povolenia a nosenia zbrane na verejnosti.

Washington 7. november (TASR) - Polícia v americkom meste Filadelfia v noci na piatok zatkla dvojicu mužov neďaleko budovy, v ktorej úrady sčítavajú volebné hlasy, informovala v sobotu na svojej webovej stránke stanica CNN. Muži sa údajne snažili do mesta doručiť "nákladné auto plné falošných hlasovacích lístkov".

Mužov zatkli na základe podozrení, že pri sebe majú strelné zbrane. Zadržali ich vo Filadelfii v americkom štáte Pennsylvánia pred budovou Convention Center. To je jedno z miest, na ktorých prebieha sčítavanie hlasov z utorkových prezidentských volieb.

Textové správy potvrdili, že muži sa zaujímali o proces sčítavania hlasov, uvádza CNN s odvolaním sa na stanicu KYW-TV.

Muži mali podľa polície pri sebe strelné zbrane a muníciu. Federálny prokurátor uviedol, že v ich aute značky Hummer úrady našli nálepky a čiapku s logom hnutia konšpiračných teórií QAnon.

Muži boli obvinení z držania strelnej zbrane bez povolenia a nosenia zbrane na verejnosti. Vyšetrovanie prípadu pokračuje.

Úradujúci prezident Donald Trump potrebuje v Pennsylvánii zvíťaziť, aby sa udržal v úrade. V tomto štáte podľa priebežných výsledkov vedie jeho súper - demokratický kandidát Joe Biden.