Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Von der Leyenová začala návštevu Talianska; pápež ju prijme v piatok

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová (vpravo) a architekt Diébédo Francis Káré sa zdravia na otvorení prvého ročníka medzinárodného festivalu New European Bauhaus v múzeu moderného umenia MAXXI v Ríme vo štvrtok 9. júna 2022. Foto: TASR/AP

Predsedníčka EK vo štvrtok navštívila Pápežskú akadémiu vied, kde sa zúčastnila na otvorení konferencie o udržateľnom rozvoji v oblasti ekológie.

Vatikán 9. júna (TASR) - Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová začala vo štvrtok návštevu Talianska, počas ktorej sa stretne s prezidentom Sergiom Mattarellom, ďalšími predstaviteľmi krajiny a absolvuje aj audienciu u pápeža Františka. TASR o tom informuje na základe správ agentúry ANSA a portálu Vatican News.

Predsedníčka EK vo štvrtok navštívila Pápežskú akadémiu vied, kde sa zúčastnila na otvorení konferencie o udržateľnom rozvoji v oblasti ekológie, píše Vatican News. Tá sa koná v rámci iniciatívy EÚ Nový európsky Bauhaus.

"Takisto to potvrdzuje, že naša iniciatíva už má v vplyv v oblasti hľadania riešení proti klimatickej zmene a zlepšovania kvality života ľudí," napísala von der Leyenová na Twitteri.

Šéfka EK sa vo štvrtok stretne aj s talianskym prezidentom Mattarellom a starostom Ríma Robertom Gualtierim.

Pápež František von der Leyenovú prijme v piatok na audiencii v Apoštolskom paláci. Témou ich rozhovoru by podľa Vatican News mala byť pravdepodobne vojna na Ukrajine. EÚ aj Vatikán žiadajú ukončenie bojov a mierové rokovanie, dodáva tento portál.