Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Vplyvná členka neapolskej Camorry pôjde na takmer 13 rokov do väzenia

Ilustračná foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Talianske ministerstvo vnútra ju považuje za poprednú členku klanu Alleanza di Secondigliano, ktorý kontroluje veľkú časť organizovaného zločinu v Neapole.

Rím 15. marca (TASR) - Súd v Taliansku v stredu odsúdil na 12 rokov a osem mesiacov väzenia Mariu Licciardiovú, šéfku jedného z klanov zločineckej organizácie Camorra. TASR správu prevzala z agentúr AFP a ANSA.

Licciardiovú zadržali v auguste 2021, keď sa pokúšala odletieť za dcérou do Španielska.

Sedemdesiatjedenročná šéfka klanu je sestrou zosnulého Gennara Licciardiho a známa bola pre svoj malý vzrast aj pod prezývkou "La Piccoletta". Ich rodinný klan pôsobil na neapolských predmestiach Secondigliana a Scampia.

Licardiová prevzala vedenie klanu po bratovej smrti vo väzení v roku 1994. Jej okolie ju prezývalo "madrina" čiže "krstná matka". Žena ako šéfka je pritom v štruktúrach zločineckých gangov zriedkavý jav.

Talianske ministerstvo vnútra ju považuje za poprednú členku klanu Alleanza di Secondigliano, ktorý kontroluje veľkú časť organizovaného zločinu v Neapole. V minulosti si už odpykala osem rokov vo väzení.

Licciardiová bola inšpiráciou pre postavu mafiánky Scianely v televíznom seriáli Gomora podľa knižnej predlohy talianskeho spisovateľa a novinára Roberta Saviana.