Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Vrah 85-ročnej Mireille Knollovej dostal doživotie, rozhodol súd

Francúzska polícia, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Prípad vtedy šokoval celé Francúzsko. Na jej pohrebe sa zúčastnil aj francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Paríž 11. novembra (TASR) - Francúzsky súd v stredu odsúdil vraha 85-ročnej židovskej ženy Mireille Knollovej na doživotie. Odsúdený Yacine Mihoub zároveň nebude môcť požiadať o podmienečné prepustenie po dobu 22 rokov. Informovala o tom agentúra AFP.

Mihoubov údajný komplic Alex Carrimbacus bol súdom oslobodený zo spoluúčasti na vražde, avšak uznali ho vinným z okradnutia obete, za čo dostal pätnásť rokov väzenia.

"To je to, čo sme očakávali. Naša rodina bude môcť začať smútiť," reagoval na verdikt vnuk Mireille Knollovej.

Starenka, ktorá prežila holokaust únikom pred deportáciami do Portugalska, bola brutálne zavraždená v roku 2018 v jej byte v Paríži. Jej telo objavili hasiči, ktorí boli privolaní k požiaru v jej byte. Na mieste činu objavili čiastočne obhorené telo, ktoré malo celkovo 11 bodných rán. Prípad vtedy šokoval celé Francúzsko. Na jej pohrebe sa zúčastnil aj francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Na snímke vonkajší pohľad na okná po požiari v byte 85-ročnej Mireille Knollovej, ktorú zavraždili v Paríži.
Foto: TASR/AP

Z vraždy Knollovej boli obžalovaní dvaja muži, 25-ročný bezdomovec trpiaci psychickými problémami Alex Carrimbacus a 31-ročný syn jedného z Knollovej susedov Yacine Mihoub. Zoznámili sa vo väzení, kde si odpykávali tresty za lúpež a násilnosti. Obaja počas procesu odmietali, že krehkú a imobilnú ženu trpiacu Parkinsonovou chorobou zabili. Zodpovednosť za jej smrť pripisovali jeden druhému.

Prokuratúra považovala vraždu za antisemitský zločin z nenávisti, čo potvrdil aj súdny verdikt