Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Vraha britskej turistky odsúdili na doživotie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obžalovaný muž svoju vinu popieral a obhajoval sa tvrdením, že išlo len o nešťastnú náhodu pri sexuálnych hrách.

Wellington 21. februára (TASR) - Súd v novozélandskom meste Auckland odsúdil v piatok na doživotie muža, ktorého usvedčili z vraždy mladej britskej turistky. Nemenovaného 28-ročného Novozélanďana budú môcť predčasne prepustiť najskôr po 17 rokoch, uviedla agentúra DPA.

S britskou "batôžkárkou" sa odsúdený skontaktoval prostredníctvom zoznamovacej aplikácie. Následne ju podľa vyšetrovateľov v decembri 2018 uškrtil v predvečer jej 22. narodenín. Mŕtvolu natlačil do kufra a zahrabal neďaleko Aucklandu, kde ju o týždeň neskôr našli.

Prípad vyvolal pobúrenie aj v zahraničí a usmrtenej žene boli venované tiché zhromaždenia.

Obžalovaný muž svoju vinu popieral a obhajoval sa tvrdením, že išlo len o nešťastnú náhodu pri sexuálnych hrách. Počas procesu však zaznelo aj to, že muž si zhotovil intímne fotografie usmrtenej Britky a už nasledujúci deň sa stretol s ďalšou ženou, s ktorou sa zoznámil cez internet.

Matka obete sa zapojila do procesu prostredníctvom emotívneho videa, v ktorom sa obracala priamo na obžalovaného. Povedala, že musí neustále myslieť na hrôzu a bolesť, ktorým bola vystavená jej dcéra.