Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Vražda muža pri Berlíne môže mať spojitosť s kanibalizmom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Nemecku v roku 2006 odsúdili na doživotný trest Armina Meiwesa za vraždu po tom, čo zjedol muža, s ktorým sa zoznámil prostredníctvom internetu.

Berlín 20. novembra (TASR) - Nemecká prokuratúra v piatok oznámila, že prípad vraždy 44-ročného muža, ktorého pozostatky nedávno našli na okraji Berlína, môže mať spojitosť s "kanibalizmom". Informovala o tom agentúra AP.

Úrady vo štvrtok v tejto súvislosti zatkli 41-ročného muža na základe podozrenia z vraždy so sexuálnym motívom. Podozrivého zadržali uňho doma neďaleko miesta, kde sa v novembri našli pozostatky obete.

"Podozrivý sa zaujímal o kanibalizmus," povedal hovorca úradu berlínskej prokuratúry Martin Steltner. Zatknutý muž si podľa Steltnera o tejto téme vyhľadával informácie na internete.

To, či sa o kanibalizmus zaujímala i obeť, podľa Steltnera zatiaľ nie je jasné. Obaja Nemci boli v kontakte prostredníctvom internetu.

V Nemecku v roku 2006 odsúdili na doživotný trest Armina Meiwesa za vraždu po tom, čo zjedol muža, s ktorým sa zoznámil prostredníctvom internetu.

Nemecký Spolkový súdny dvor v Lipsku uložil v stredu trest doživotného väzenia po opätovnom preskúmaní prípadu bývalého policajta, usvedčeného zo zavraždenia a rozštvrtenia podnikateľa, s ktorým sa taktiež zoznámil na internetovom fóre.