Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Výbor v Mníchove zamietol presunutie termínu Oktoberfestu na leto

Mladí ľudia držia pohár piva počas slávnostného otvorenia 185. ročníka pivného festivalu Oktoberfest v bavorskom Mníchove 22. septembra 2018. Foto: TASR/AP

Znamená to, že začiatok ročníka 2022 je plánovaný na 17. septembra, ak to koronavírus dovolí. Oktoberfest bol predtým dva roky po sebe zrušený kvôli pandémii.

Mníchov 15. januára (TASR) - Obľúbený nemecký pivný festival Oktoberfest sa neuskutoční v skoršom termíne, v lete, nakoľko výbor v Mníchove túto myšlienku v piatok zamietol. Informovala o tom agentúra DPA.

"Wiesn zostane tam, kde je, kedy je a taký, aký je," vyhlásil hlavný organizátor a miestny politik Clemens Baumgärtner, použijúc hovorový názov festivalu.

Znamená to, že začiatok ročníka 2022 je plánovaný na 17. septembra, ak to koronavírus dovolí. Oktoberfest bol predtým dva roky po sebe zrušený kvôli pandémii.

Baumgärtner prijme konečné rozhodnutie ohľadom začatia festivalu začiatkom mája. Už teraz je však jasné, že ak sa Oktoberfest uskutoční, budú sa ho môcť zúčastniť len očkovaní a tí, ktorí covid prekonali, podčiarkol v piatok výbor. Odborníci v súčasnosti skúmajú možnosti realizácie vstupných kontrol, napríklad pomocou aplikácie.

Návrh presunúť termín festivalu na skôr bol zamietnutý predovšetkým z praktických dôvodov, keďže na prípravy na Oktoberfest je zvyčajne treba oveľa viac času.

Baumgärtner rozhodnutie výboru privítal. "Presunutie termínu by pripravilo festival Wiesn o jeho čaro a charakter. Nie je to ako popový koncert, ktorý môžete jednoducho odložiť," skonštatoval.