Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Výbuch palivovej cisterny v Afganistane usmrtil najmenej 19 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zdravotnícke oddelenie v Parváne prijalo 14 mŕtvych a 24 zranených. Medzi mŕtvymi je päť žien a dve deti, zvyšok sú muži, ktorí sú vážne popálení.

Kábul 18. decembra (TASR) - Najmenej 19 ľudí v sobotu zahynulo a 32 ďalších osôb utrpelo zranenia pri výbuchu palivovej cisterny v tuneli severne od afganského hlavného mesta Kábul, informovali v nedeľu miestni predstavitelia.

TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AP.

Tunel Salang, ktorý sa nachádza približne 130 kilometrov severne od Kábulu, bol pôvodne postavený v 60. rokoch minulého storočia na pomoc pri sovietskej invázii. Je kľúčovou spojnicou medzi severom a juhom tejto blízkovýchodnej krajiny.

Hovorca provincie Parván uviedol, že výbuch v tuneli večer pripravil o život najmenej 19 ľudí vrátane žien a detí. Uviedol, že tí, ktorí útok prežili, zostávajú uväznení pod troskami, a že počet obetí sa môže ešte zvýšiť.

Bezprostredne nebolo jasné, čo bolo príčinou incidentu, ktorý sa stal okolo 20.30 h miestneho času. Zdravotnícke oddelenie v Parváne prijalo 14 mŕtvych a 24 zranených. Medzi mŕtvymi je päť žien a dve deti, zvyšok sú muži, ktorí sú vážne popálení.

Hovorca ministerstva verejných prác predtým povedal, že požiar bol uhasený, a že tímy stále pracujú na vyčistení tunela.