Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

VÝBUCH PLYNU: Záchranári objavili telá všetkých ôsmich obetí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Približne 100 hasičov sa snažilo v mraze a v snehu uhasiť posledné plamene a umožniť tak záchrannú operáciu na vyslobodenie osôb z trosiek.

Varšava 5. decembra (TASR) - Telá všetkých ôsmich nezvestných osôb našli poľskí záchranári v troskách domu, ktorý v stredu večer zničil mohutný výbuch plynu. Medzi obeťami sú štyria dospelí a štyri deti, informovala vo štvrtok tlačová agentúra PAP.

Tragédia sa stala v meste Szczyrk na juhu Poľska. V dome žilo celkovo deväť členov dvoch rodín, pričom jedna osoba nebola v čase explózie doma. Na záchranných prácach sa zúčastňuje približne 100 hasičov a 50 policajtov.

Poľská plynárenská spoločnosť (PSG) tvrdí, že "najpravdepodobnejšou príčinou výbuchu bolo poškodenie plynového potrubia počas stavebných prác, ktoré vykonala vodárenská spoločnosť AQUA System".

Išlo o samostatne stojaci rodinný dom, ktorý výbuch rozmetal a trosky stavby začali následne horieť. Záchranné práce sťažoval mráz a sneh, pričom operácia sa musela robiť ručne, bez použitia ťažkých strojov, uviedli miestne úrady.

Podľa tlačovej agentúry DPA sa neďaleko miesta nešťastia našli nástroje, ktorými bolo zrejme spôsobené poškodenie plynového potrubia, avšak presnú príčinu výbuchu určí až podrobné vyšetrovanie.