Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Výbuch v muničnom sklade Belgorodskej oblasti si vyžiadal tri obete

Satelitný záber americkej súkromnej spoločnosti Maxar Technologies detailne zobrazuje poľnú nemocnicu pri vojenskej posádke v meste Belgorod na západe Ruska, ktoré sa nachádza 40 km od ukrajinských hraníc. Foto: TASR/AP

Belgorodská oblasť sa nachádza pri hraniciach s Ukrajinou a na jej území je niekoľko ruských vojenských základní a vojenských výcvikových areálov.

Moskva 15. januára (TASR) - Traja ľudia zahynuli a 15 ich utrpelo zranenia pri explózii munície v ruskej Belgorodskej oblasti. TASR o tom informuje podľa nedeľňajšej správy agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na ruské štátne agentúry.

Podľa ruských médií k výbuchu v kultúrnom dome, ktorý bol pre účely ruskej armády prerobený na sklad munície, prišlo po tom, čo jeden z vojakov nesprávne zaobchádzal s granátom. Stalo sa tak údajne, keď jeden zo starších vojakov predvádzal granát mladším kolegom a omylom pritom spôsobil jeho výbuch. Agentúra TASS za príčinu výbuchu označila "neopatrné zaobchádzanie s muníciou".

V správach sa však neuvádza, kde presne k incidentu prišlo.

Podľa účtov na sociálnej sieti Telegram pomenovaných 112 a Baza, ktoré sú spájané s ruskými bezpečnostnými agentúrami, sú vojaci, ktorí zahynuli alebo utrpeli pri výbuchu zranenia, ruskí branci povolaní počas nedávnej mobilizácie do boja na Ukrajine.

Belgorodská oblasť sa nachádza pri hraniciach s Ukrajinou a na jej území je niekoľko ruských vojenských základní a vojenských výcvikových areálov.