Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Kanade sa vykoľajil vlak s ropou, počet obetí stúpol na päť

Vykoľajenie nákladného vlaku prevážajúceho ropu v kanadskej provincii Quebec Foto: TASR/AP Photo

Nezvestných je ďalších 40 ľudí.

Montreal 7. júla (TASR) - Počet obetí výbuchu vykoľajeného vlaku s nákladom ropy uprostred malého mesta Lac-Mégantic v kanadskej provincii Quebec dnes stúpol na päť a ďalších 40 ľudí je nezvestných. Oznámila to polícia, na ktorú sa v správe odvolávala tlačová agentúra Reuters.

Vlak sa vykoľajil v sobotu v centre mesta Lac-Mégantic, asi 250 kilometrov východne od Montrealu. Následné výbuchy a plamene zničili asi 30 okolitých budov a zamorili okolie hustým dymom. Úrady evakuovali takmer 2000 zo 6000 obyvateľov mestečka. Polícia uzavrela okolie miesta nešťastia do vzdialenosti jedného kilometra.

Podľa médií bol vlak pred tragédiou bez rušňovodiča a odstavený neďaleko mestečka. Z dosiaľ neznámych príčin sa však dal do pohybu. Pozostával z piatich lokomotív a 72 vozňov vrátane cisterien naplnených nespracovanou ropou. Najmenej štyri z nich explodovali.

"Záchranári našli a vytiahli z trosiek ďalšie dve telá, takže celkový počet obetí je päť... približne 40 ľudí je ešte nezvestných," uviedol novinárom policajný hovorca Michel Brunet. "Môže ich byť viac, môže ich menej," dodal.


Vykoľajenie nákladného vlaku prevážajúceho ropu v kanadskej provincii Quebec.
Foto: TASR/AP Photo