Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

VYKOĽAJENIE VLAKU: O život prišlo 15 ľudí a 45 utrpelo zranenia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Rýchlik Hazara Express smeroval podľa predstaviteľov miestnych železníc z mesta Karáčí do Abbottábadu, keď sa v provincii Sindh vykoľajilo osem jeho vagónov.

Islamabad 6. augusta (TASR) - Najmenej 15 ľudí prišlo o život a ďalších 45 utrpelo v nedeľu zranenia po tom, čo sa na juhu Pakistanu vykoľajil vlak. Informovali o tom miestne médiá. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Rýchlik Hazara Express smeroval podľa predstaviteľov miestnych železníc z mesta Karáčí do Abbottábadu, keď sa v provincii Sindh vykoľajilo osem jeho vagónov. Zábery z miesta činu ukazujú, že najmenej jeden z vagónov sa prevrátil.

Pakistanské ministerstvo pre železnice označilo vykoľajenie vlaku za "závažnú nehodu" a uviedlo, že na miesto už dorazila aj časť záchranných zložiek.

Agentúra AFP pripomína, že železničné nešťastia sú v Pakistane pomerne bežným javom. V júni 2021 sa v provincii Sindh zrazili dva vlaky – jeden z nich sa vykoľajil na vedľajšiu koľaj, kde doň narazila vlaková súprava prichádzajúca z opačného smeru. Pri nehode prišlo o život 65 ľudí a ďalších 150 utrpelo zranenia.