Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Výpadok elektriny spôsobil na letisku v Manile meškanie stoviek letov

Letisko v Manile. Foto: TASR/AP

Filipínski predstavitelia uviedli, že požiadali letecké spoločnosti, aby zvýšili počet liniek a nasadili na ne väčšie lietadlá, do ktorých za zmestí viac ľudí.

Manila 2. januára (TASR) - Meškanie takmer 300 vnútroštátnych a medzinárodných letov spôsobil na letisku vo filipínskej Manile výpadok elektriny, čo skomplikovalo novoročné cestovanie pre viac ako 65.000 pasažierov. V noci na pondelok to uviedli tamojší predstavitelia. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Filipínsky minister dopravy Jaime Bautista sa cestujúcim ospravedlnil za vzniknuté nepríjemnosti a uviedol, že zodpovedné úrady sa snažia pomôcť všetkým cestujúcim, ktorých sa meškanie dotklo.

Podľa Bautistu sa problémy na letisku začali už v nedeľu ráno, keď tamojšie stredisko riadenia letovej prevádzky stratilo z dôvodu výpadku elektriny rádiové, radarové i internetové spojenie. Popoludní sa ich však podarilo obnoviť a letisko tak mohlo obnoviť aj leteckú dopravu.

Filipínski predstavitelia uviedli, že požiadali letecké spoločnosti, aby zvýšili počet liniek a nasadili na ne väčšie lietadlá, do ktorých za zmestí viac ľudí. Dodali, že návrat k bežnej prevádzke na manilskom letisku bude možný po 72 hodinách.