Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Vysokopostavený ghanský politik odstúpil po porušení karantény

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Porušenie pravidiel karantény treba podľa prezidentskej kancelárie prísnejšie posudzovať v prípade členov vlády, ktorí by mali byť v tomto smere príkladom pre občanov.

Accra 4. júla (TASR) - Vysokopostavený ghanský politik, ktorý sa nakazil koronavírusom, odstúpil v piatok z funkcie pre porušenie karantény. Informovala o tom agentúra AFP.

Prezident Ghany Nana Akufo-Addo rezignáciu námestníka ministra obchodu a priemyslu Carlosa Kingsleyho Ahenkoraha prijal s okamžitou platnosťou.

"Námestník ministra uznal porušenie protokolov týkajúcich sa ochorenia COVID-19, keď ako pozitívne testovaná osoba pred skončením obdobia izolácie navštívil registračné centrum vo svojom volebnom obvode," uvádza sa vo vyhlásení prezidentskej kancelárie.

Porušenie pravidiel karantény treba podľa nej prísnejšie posudzovať v prípade členov vlády, ktorí by mali byť v tomto smere príkladom pre občanov.

Samotný Ahenkorah sa obhajoval tvrdením, že nemá žiadne symptómy ochorenia a preto pre iných ľudí nepredstavuje veľké riziko.

Osoby nakazené koronavírusom sa na základe nariadení ghanských úradov musia zdržiavať v domácej izolácii. V tejto západoafrickej krajine evidujú už vyše 18.000 prípadov nákazy a 117 úmrtí.