Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Webové stránky nemeckých letísk boli nedostupné; zrejme kvôli hackerom

Na archívnej snímke zo 17. novembra 2022 lietadlo pristáva na medzinárodnom letisku vo Frankfurte nad Mohanom. nternetové stránky viacerých nemeckých letísk boli vo štvrtok 16. februára 2023 v dôsledku možného hackerského útoku nedostupné, informovala agentúra DPA. Podľa všetkého to však nemalo priamy vplyv na leteckú dopravu v spolkovej republike. Foto: TASR/AP

Letisko v Norimbergu na juhu Nemecka uviedlo, že jeho webová stránka dostala také veľké množstvo žiadostí, až skolabovala.

Berlín 16. februára (TASR) - Internetové stránky viacerých nemeckých letísk boli vo štvrtok v dôsledku možného hackerského útoku nedostupné, informovala agentúra DPA. Podľa všetkého to však nemalo priamy vplyv na leteckú dopravu v spolkovej republike.

Letisko v Norimbergu na juhu Nemecka uviedlo, že jeho webová stránka dostala také veľké množstvo žiadostí, až skolabovala. Nedostupné boli pritom aj weby letísk v západonemeckých mestách Dortmund a Düsseldorf, uviedli tamojšie médiá.

Na východe Nemecka postihli výpadky webstránku letiska Erfurt-Weimar. Internetový poskytovateľ tohto letiska preveruje, či bol dôvodom hackerský útok.

V stredu museli vo Frankfurte nad Mohanom po problémoch s počítačovým systémom leteckej spoločnosti Lufthansa dočasne presmerovať všetky lety z tohto najrušnejšieho letiska krajiny. Problém bol spôsobený stavebnými prácami.