Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Weby veľkých letísk mali výpadok,prihlásili sa k nemu proruskí hackeri

Foto: TASR/AP

Predstaviteľka agentúry pre bezpečnosť počítačových systémov a infraštruktúry (CISA) uviedla, že agentúra tejto záležitosti venuje pozornosť, píše stránka CNN.

Washington 10. októbra (TASR) - Webové stránky viacerých veľkých letísk v USA zasiahol v pondelok krátkodobý výpadok po kybernetickom útoku, ku ktorému sa prihlásila proruská skupina hackerov. TASR správu prevzala z agentúry AFP a webovej stránky stanice CNN.

Takzvané DDoS útoky zasiahli webové stránky letísk vo viacerých amerických mestách vrátane Atlanty, Chicaga, Los Angeles, New Yorku, Phoenixu a St Louis. DDoS útok vyradí stránku z prevádzky prudkým navýšením jej návštevnosti, čo spôsobí jej preťaženie.

Webové stránky boli zasiahnuté po tom, ako proruská skupina hackerov KillNet zverejnila zoznam stránok a používateľov vyzvala, aby na ne zaútočili, píše AFP.

Predstaviteľka agentúry pre bezpečnosť počítačových systémov a infraštruktúry (CISA) uviedla, že agentúra tejto záležitosti venuje pozornosť, píše stránka CNN. Narušenie prevádzky letísk podľa nej nehrozí.

Medzinárodné letisko Hartsfield-Jackson Atlanta v pondelok oznámilo, že jeho webová stránka bola po incidente z rána opäť prístupná. Vyšetrovanie príčiny výpadku podľa letiska pokračuje.

KillNet sa minulý týždeň prihlásila k zodpovednosti za útoky na viaceré webové stránky americkej vlády a takisto sa zamerala na ďalšie krajiny, ktoré nesúhlasia s ruskou inváziou na Ukrajine, pripomína AFP.