Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Wiezik sa stal členom Výboru europarlamentu na kontrolu rozpočtu

Michal Wiezik, archívna snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Úlohou výboru na kontrolu rozpočtu je overovať legálnosť a efektívnosť výdavkov EÚ s cieľom ochrany finančných záujmov Únie.

Brusel 26. marca (TASR) - Slovenský poslanec Európskeho parlamentu (EP) Michal Wiezik (SPOLU-OD) sa stal novým členom Výboru EP na kontrolu rozpočtu (CONT). Jeho vymenovanie do tohto pracovného výboru bolo potvrdené počas tohtotýždňového plenárneho zasadnutia europarlamentu v Bruseli.

Wiezik, ktorý je v EP členom Európskej ľudovej strany (EPP), informoval, že po odchode maďarských europoslancov z Fideszu z politickej skupiny ľudovcov boli uvoľnené miesta vo viacerých výboroch a delegáciách, ktoré podľa politickej dohody patria frakcii EPP.

Michal Wiezik, ktorý bol doteraz členom Výboru EP pre životné prostredie, verejné zdravie a potravinovú bezpečnosť (ENVI), získal plné členstvo aj vo výbore CONT.

Úlohou výboru na kontrolu rozpočtu je overovať legálnosť a efektívnosť výdavkov EÚ s cieľom ochrany finančných záujmov Únie.

"Je mi cťou zastupovať občanov Slovenska v tomto dôležitom výbore. Považujem za kľúčové, aby boli finančné prostriedky európskych daňových poplatníkov vždy investované transparentne a efektívne. Svojou aktívnou činnosťou vo výbore CONT chcem prispievať k zabezpečeniu účinnej kontroly rozpočtu EÚ," odkázal Wiezik.