Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Wolfgang Schäuble neodmieta referendum o reformách v Grécku

Nemecký minister financii Wolfgang Schäuble (vľavo) a jeho grécky partner Yanis Varoufakis sa rozprávajú pred tlačovou konferenciou v Berlíne 5. februára 2015. Foto: TASR/AP

Prípadné referendum v Grécku o reformách by mohlo byť podľa nemeckého spolkového ministra financií Wolfganga Schäubleho zmysluplné. Informuje o tom agentúra DPA.

Brusel 11. mája (TASR) - Prípadné referendum v Grécku o reformách by mohlo byť podľa nemeckého spolkového ministra financií Wolfganga Schäubleho zmysluplné. Informuje o tom agentúra DPA. O referende však musí rozhodnúť grécka vláda. Schäuble to uviedol dnes v Bruseli pred rokovaním ministrov financií eurozóny.

Grécko a jeho veritelia sa už dlhší čas sporia o nevyhnutnosti reformy dôchodkov a pracovného trhu. Atény ich požiadavky odmietajú. "Bolo by to dokonca azda správne opatrenie nechať grécky ľud rozhodnúť, či to, čo je nevyhnutné, je rozhodnutý prijať, alebo či chce niečo iné," povedal minister Schäuble. Nehovoril však o detailoch, na čo sa treba Grékov v ľudovom hlasovaní spýtať.