Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Z Grécka hlásia nové požiare, lesný požiar pri Korinte je zlikvidovaný

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ako s odvolaním sa na miestnu hasičskú službu informovala agentúra AFP, v oblasti zostáva asi 200 hasičov, aby monitorovali prípadné ohniská tlenia.

Atény 26. júla (TASR) - Gréckym hasičom sa v nedeľu po piatich dňoch podarilo zlikvidovať požiar v blízkosti juhogréckeho mesta Korint. Ohňom boli zničené stovky hektárov lesa a poľnohospodárskej pôdy.

Ako s odvolaním sa na miestnu hasičskú službu informovala agentúra AFP, v oblasti zostáva asi 200 hasičov, aby monitorovali prípadné ohniská tlenia.

Podľa pohotovostnej služby EÚ požiar, ktorý v oblasti Korintu vypukol 22. júla, poškodil viac ako 3300 hektárov územia a vynútil si evakuáciu ľudí z troch dedín a dvoch kempov.

Hasičský zbor v nedeľu uviedol, že len za posledných 24 hodín hasiči zasahovali pri viac ako 50 lesných požiaroch. Povolaných bolo takmer 900 hasičov s viac ako 300 kusmi techniky.

Tri požiare napr. vypukli na Peloponézskom polostrove, ďalší na ostrove Kefalónia, ktorý však už hasiči dostali pod kontrolu.

Grécko bojuje s lesnými požiarmi každoročne počas letnej sezóny, pre ktorú sú typické teploty presahujúce často 30 stupňov Celzia a silné vetry.

V lete pred dvoma rokmi pri lesnom požiari v pobrežnom letovisku Mati, ležiacom neďaleko Atén, zahynulo 102 ľudí. Šlo o najtragickejší požiar v novodobých dejinách krajiny.