Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Z Houstonu po ničivých búrkach hlásia sedem obetí

Dobrovoľník Isiah Turner reže konáre zo stromu, ktorý spadol na strechu domu Carrie Turnerovej po silnej búrke, piatok 17. mája 2024 v Houstone. Foto: TASR/AP

Starosta Houstonu John Whitmire ešte vo štvrtok informoval o štyroch úmrtiach, ktoré súviseli s nepriaznivým počasím - prudkým dažďom a vetrom s rýchlosťou až 160 kilometrov hodinu.

Houston 18. mája (TASR) - Ničivé búrky, ktoré v uplynulých dňoch zasiahli metropolitnú oblasť mesta Houston v americkom štáte Texas, si dosiaľ vyžiadali sedem obetí na životoch. V piatok o tom informovali miestne úrady, píše TASR podľa agentúry AFP.

Starosta Houstonu John Whitmire ešte vo štvrtok informoval o štyroch úmrtiach, ktoré súviseli s nepriaznivým počasím - prudkým dažďom a vetrom s rýchlosťou až 160 kilometrov hodinu. Medzi ďalšími tromi obeťami je 85-ročná žena a dvaja muži vo veku 57 a 60 rokov.

Obytné oblasti mesta boli plné popadaných stromov a elektrického vedenia. Národná metrologická služba neskôr potvrdila, že na houstonskom predmestí Cypress sa vyskytlo aj tornádo.

Agentúra Reuters dodáva, že vyše 890.000 domácností a firiem v štátoch Texas, Louisiana a ďalších na južnom pobreží Spojených bolo počas piatka bez elektriny. Školy v Houstone, meste s vyše 2,3 miliónmi obyvateľov, zostali počas dňa zatvorené.