Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Z Iránu hlásia výbuch nad mestom Natanz, kde sú nukleárne zariadenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Miestne zdroje informovali, že počuli veľkú explóziu na oblohe nad Natanzom. Žiaden oficiálny zdroj zatiaľ túto správu nepotvrdil ani nevyvrátil.

Dubaj 4. decembra (TASR) – Iránske tlačové agentúry informovali v sobotu o veľkom výbuchu nad mestom Natanz, v ktorom sa nachádzajú objekty iránskeho jadrového programu. Oficiálne vysvetlenie incidentu však bezprostredne nebolo k dispozícii, píše agentúra Reuters.

"Miestne zdroje informovali, že počuli veľkú explóziu na oblohe nad Natanzom. Žiaden oficiálny zdroj zatiaľ túto správu nepotvrdil ani nevyvrátil," citovali viaceré iránske webové stránky zo správy tamojšej Študentskej tlačovej agentúry.

Polooficiálna tlačová agentúra Fars s odvolaním sa na svojho reportéra v neďalekom mesta Bádrúd uviedla, že bolo počuť krátko trvajúci výbuch, ktorý sprevádzalo silné svetlo na oblohe. Miestny predstaviteľ podľa Fars uviedol, že bližšie detaily o incidente úrady nemajú.

Výbuch nad mestom Natanz vysvetlili ako test protivzdušnej obrany



Výbuch nad iránskym mestom Natanz, v ktorom sa nachádzajú objekty jadrového programu islamskej republiky, spôsobila v sobotu skúška protivzdušnej obrany. Informovali o tom štátne médiá po správach o veľkej explózii na oblohe, píšu agentúry Reuters a AFP.

Štátna televízia uviedla, že jednotky protivzdušnej obrany odpálili raketu v rámci testu síl rýchlej reakcie. Veliteľ protivzdušnej obrany podľa tlačovej agentúry IRNA obyvateľov ubezpečil, že sa niet čoho obávať.