Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Z Krymu hlásia ďalšie explózie a požiar v muničnom sklade

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ministerstvo obrany Ruskej federácie označilo za príčinu výbuchov náhodné odpálenie munície.

Londýn/Sevastopol 16. augusta (TASR) - Na severe Ruskom anektovaného Krymského polostrova došlo v utorok ráno k výbuchu a požiaru v sklade s muníciou, informoval vo svojom on-line spravodajstve britský denník The Guardian.

Podľa ďalších správ miestnych médií ide o sklad ruskej armády v katastri obce Majske neďaleko mesta Džankoj na severe polostrova.

Ruské ministerstvo obrany vo svojom vyhlásení neskôr podľa agentúry AFP oznámilo, že vo vojenskom sklade zbraní pri obci Majske v okrese Džankoj v utorok okolo 06.15 h miestneho času vypukol požiar, ktorý následne spôsobil explóziu skladovanej munície.

Ruská štátna agentúra TASS podľa Guardianu uviedla, že Ruskom vymenovaný šéf administrácie Krymu Sergej Axionov sa presunul do Majského, odkiaľ medzičasom hlásia najmenej dvoch zranených.

Okolie miesta výbuchov úrady uzavreli a začali evakuovať miestnych obyvateľov.

Spravodajský web Kryminform píše, že na Kryme sa v utorok ráno odohrali dva incidenty – okrem výbuchov v muničnom sklade v obci Majske hlásia z Krymu aj požiar v elektrickej rozvodni v meste Džankoj, ktoré sa nachádza asi 25 kilometrov od Majského.

K podobnej sérii výbuchov došlo na Kryme aj 9. augusta na leteckej základni Saki pri obci Novofedorivka. Podľa oficiálnych údajov jeden človek prišiel o život a 14 ďalších bolo zranených. Ministerstvo obrany Ruskej federácie označilo za príčinu výbuchov náhodné odpálenie munície.