Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Z pásma Gazy vystrelili na Izrael ďalšie rakety

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu sa po nedeľňajšom ostreľovaní vyhrážal v pondelok vo vysielaní armádneho rozhlasu lídrom militantného hnutia Hamas vojnou.

Jeruzalem 24. februára (TASR) - Islamskí militanti sa prihlásili k zodpovednosti za vypálenie ďalšej série rakiet na južný Izrael, ku ktorému došlo v pondelok, píše agentúra AFP.

Podľa vyhlásenia izraelskej armády vypálili militanti z pásma Gazy šesť "projektilov", pričom izraelská protivzdušná obrana päť z nich zachytila. Jedna raketa dopadla podľa agentúry AP v areáli detského ihriska.

Správy o prípadných zranených sa v druhý deň ostreľovania nevyskytli. Podľa AP však znova vzrástli obavy pred eskaláciou ozbrojených stretov iba týždeň pred predčasnými parlamentnými voľbami v krajine.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu sa po nedeľňajšom ostreľovaní vyhrážal v pondelok vo vysielaní armádneho rozhlasu lídrom militantného hnutia Hamas vojnou. Rozhovor s ním následne prerušili sirény varujúce pred novými raketami z pásma Gazy.

Palestínski ozbrojenci vypálili ešte v nedeľu na územie Izraela rakety po tom, ako izraelskí vojaci zastrelili príslušníka militantnej skupiny Islamský džihád. Izraelská armáda uviedla, že na územie Izraela bolo z pásma Gazy vypálených 20 rakiet. Desať rakiet sa podarilo zneškodniť.