Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Z vraždy matky piatich detí vo Francúzsku bol obvinený jej manžel

Ilustračná foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Muž tiež zaviedol políciu na miesto, kde sa nachádzalo telo jeho manželky. To bolo napokon objavené v lesnom poraste niekoľko kilometrov od ich rodinného domu.

Paríž 17. júna (TASR) - Polícia obvinila 50-ročného Francúza z vraždy svojej manželky, ktorá bola viac ako dva mesiace nezvestná. Potvrdil to mužov právnik, podľa ktorého vyšetrovateľov priviedlo k pozostatkom ženy práve manželovo priznanie. V piatok to uviedla agentúra AFP, informuje TASR.

Matka piatich detí, 54-ročná Karine Esquivillonová z obce Maché v regióne Pays-de-la-Loire, zmizla bez stopy na konci marca. O dva týždne neskôr sa v miestnom parku našiel jej mobilný telefón, z ktorého bola vybratá SIM karta. V telefóne sa však nachádzala fotografia jednej z jej dcér.

Manžel zmiznutej ženy Michel Pialle tvrdil, že Karine z domu odišla dobrovoľne, čo však spochybňovali viacerí príbuzní.

Pialleho právnik Antoine Ory však napokon potvrdil, že muž nevydržal psychický tlak a k činu sa napokon priznal. Uviedol však, že šlo o nehodu a manželku mal údajne zastreliť pri manipulácii so strelnou zbraňou.

Vyšetrovatelia vzali v stredu Pialleho do väzby a dom rodiny i dve autá prehľadali. Muž tiež zaviedol políciu na miesto, kde sa nachádzalo telo jeho manželky. To bolo napokon objavené v lesnom poraste niekoľko kilometrov od ich rodinného domu.