Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Za kráľovnou cestujú všetky jej deti, príde aj princ Harry s Meghan

Na archívnej snímke Britská kráľovná Alžbeta II. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Stanica BBC uviedla, že do Alžbetinho sídla pricestoval následník trónu princ Charles spolu s manželkou Camillou, ako aj princezná Anna.

Londýn/Balmoral 8. septembra (TASR) - Všetky štyri deti britskej kráľovnej Alžbety II. odcestovali alebo sú na ceste do jej vidieckeho sídla Balmoral v Škótsku, uviedli vo štvrtok britské médiá. Informovala o tom agentúra DPA.

Lekári 96-ročnej kráľovnej totiž vyjadrili vo štvrtok znepokojenie v súvislosti s jej zdravotným stavom a odporučili panovníčke zostať pod dohľadom zdravotníkov, oznámil Buckinghamský palác.

Stanica BBC uviedla, že do Alžbetinho sídla pricestoval následník trónu princ Charles spolu s manželkou Camillou, ako aj princezná Anna. Na ceste bol druhý syn kráľovnej princ Andrew a jeho mladší brat princ Edward spolu s manželkou Sophie, ako aj Alžbetin vnuk a Charlesov najstarší syn princ William.

Ku kráľovnej pricestuje aj Williamov mladší brat Harry spolu s manželkou Meghan, oznámil podľa DPA ich hovorca. Pár, ktorý je momentálne na krátkej návšteve Európy, sa mal vo štvrtok večer zúčastniť na slávnostnom odovzdávaní cien v Londýne, zmenil však svoje plány a odcestuje do Škótska, uviedla agentúra Press Association.

"Celá krajina bude hlboko znepokojená dnešnou poludňajšou správou z Buckinghamského paláca. Ja a aj všetci ľudia po celom Spojenom kráľovstve v týchto chvíľach myslíme na jej veličenstvo kráľovnú a jej rodinu," napísala na Twitteri britská premiérka Liz Trussová.

Panovníčku trápia od vlaňajška zdravotné problémy, v dôsledku ktorých má problémy s chôdzou aj státím.