Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Za vraždy v masážnych salónoch v Georgii dostal Američan doživotie

Na snímke policajti vyšetrujú smrteľnú streľbu v masážnom salóne v utorok 16. marca 2021 v Acworthe v štáte Georgia. Foto: TASR/AP

Šesť z ôsmich obetí boli ženy ázijského pôvodu, ktoré si Long podľa prokuratúry vybral na základe "ich rasy, národného pôvodu a pohlavia".

Washington 28. júla (TASR) - Američan obvinený zo zabitia ôsmich osôb sa priznal k štyrom vraždám, za čo mu súd udelil štvornásobné doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia, informovali v utorok médiá z amerického štátu Georgia. Informovala o tom agentúra AFP.

Robert Aaron Long, podozrivý z útoku na tri masážne salóny v Georgii, podpísal dohodu o vine a treste, aby sa vyhol trestu smrti, napísal denník The Atlanta Journal-Constitution. Doživotné tresty mu vymeral sudca v okrese Cherokee, kde sídli jeden zo spomínaných salónov.

Longovi však napriek tomu hrozí trest smrti, ak ho porota usvedčí z vraždy ostatných štyroch obetí, ktoré prišli o život v salóne v okrese Fulton, približuje AFP.

Šesť z ôsmich obetí boli ženy ázijského pôvodu, ktoré si Long podľa prokuratúry vybral na základe "ich rasy, národného pôvodu a pohlavia".

Long tvrdí, že jeho čin nebol rasovo motivovaný. Vypovedal, že má problém so závislosťou od sexu, pričom masážne salóny považuje za "pokušenie, ktorého sa chcel zbaviť".

USA v tom čase zažívali vlnu útokov na Američanov ázijského pôvodu v spojitosti s pandémiou koronavírusu.