Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

DRAHÉ ZÁSNUBY: Za oslavu počas lockdownu dostali Austrálčania pokutu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Melbourne platí prísny lockdown v súvislosti s opatreniami proti pandémii koronavírusu.

Melbourne 24. augusta (TASR) - Austrálska polícia potrestala dovedna 56 hostí na nelegálnej oslave zásnub počas lockdownu v meste Melbourne pokutou v celkovej výške viac než 300.000 austrálskych dolárov (184.000 eur). Informovala o tom v utorok agentúra DPA.

V Melbourne platí prísny lockdown v súvislosti s opatreniami proti pandémii koronavírusu. Každá z 56 dospelých osôb, ktoré sa na nelegálnej oslave nachádzali, musela zaplatiť pokutu vo výške 5452 (3357 eur) austrálskych dolárov, uviedla na svojej webovej stránke austrálska stanica Nine News s odvolaním sa na miestne úrady.

Niektorí účastníci oslavy mali pozitívny test na koronavírus, píše DPA. Predstaviteľ miestnych zdravotníckych orgánov Brett Sutton označil podujatie za "neuveriteľne deštruktívne".

Bezpečnostné zložky v Austrálii v súčasnosti tvrdo zasahujú proti porušeniu pravidiel lockdownu.

Viaceré oblasti tejto krajiny už niekoľko týždňov bojujú proti stúpajúcemu počtu nových prípadov infekcie koronavírusom. V Sydney udelila polícia cez víkend pokuty desiatkam účastníkov bohoslužby, ktorá sa konala v rozpore s platnými obmedzeniami.