Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Začal sa súd s mužom, ktorý v roku 2017 vrazil do davu na Times Square

Na archívnej snímke z 13. júla 2017 Richard Rojas, ktorý vrazil v máji 2017 do ľudí na námestí Times Square, sedí v súdnej sieni v New Yorku. Foto: TASR/AP

Rojas sa po incidente vyhlásil za nevinného. Odvtedy sa nachádza vo väzbe v newyorskom väzení Rikers Island.

New York 9. mája (TASR) - V New Yorku sa po takmer piatich rokoch začal súdny proces s mužom, ktorý vrazil do ľudí na námestí Times Square. Pri incidente prišla o život 18-ročná žena a ďalších 22 osôb utrpelo zranenia. TASR správu prevzala od agentúry AP, ktorá sa odvoláva na vyjadrenie miestnej prokuratúry.

Bývalý príslušník vojenského námorníctva z Bronxu 31-ročný Richard Rojas v máji 2017 vrazil do davu chodcov na chodníku newyorského námestia Times Square a zastavil sa až po náraze do kovových bezpečnostných bariér. Auto šoféroval pod vplyvom návykových látok, pričom polícii povedal, že "počul hlasy".

Pri incidente prišla o život 18-ročná turistka Alyssa Elsmanová z Michiganu, zranila sa aj jej 13-ročná sestra.

Rojas sa po incidente vyhlásil za nevinného. Odvtedy sa nachádza vo väzbe v newyorskom väzení Rikers Island.

Očakáva sa, že súdny proces s Rojasom, ktorý bude prebiehať na manhattanskom súde, potrvá niekoľko mesiacov. Niekoľkokrát sa už pritom odkladal aj pre pandémiu koronavírusu.

Zo záznamov vojenského námorníctva vyplýva, že Rojas v roku 2013 strávil dva mesiace vo vojenskom väzení v Charlestone, dôvod však nie je uvedený. V roku 2014 ho na základe rozhodnutia vojenského súdu z námorníctva prepustili.