Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Začal sa súdny proces s údajnými členmi talianskej mafie 'Ndrangheta

Taliansky policajt, karabinier s ochranným rúškom hliadkuje v provizórnej súdnej sieni počas otvorenia procesu s 355 členmi kalábrijskej mafie 'Ndrangheta obvinenými z rôznych trestných činov vrátane vraždy, pokusu o vraždu, vydierania, prania špinavých peňazí a obchodovania s drogami v kalábrijskom meste Lamezia Terme, na juhu Talianska 13. januára 2021. Foto: TASR/AP

Celkom 355 členov kalábrijskej mafie je obvinených z rôznych trestných činov vrátane vraždy.

Reggio di Calabria 13. januára (TASR) - V Taliansku sa v stredu začal súdny proces, v rámci ktorého sa pred súd postaví viac ako 350 údajných členov a spolupracovníkov kalábrijskej mafie 'Ndrangheta, informovala agentúr AFP.

Ide o najväčší súdny proces s mafiou v Taliansku za posledných viac ako 30 rokov. Celkom 355 členov kalábrijskej mafie je obvinených z rôznych trestných činov vrátane vraždy, pokusu o vraždu, vydierania, prania špinavých peňazí a obchodovania s drogami.

Súd, ktorý sa začal v meste Lamezia Terme v juhotalianskom regióne Kalábria, môže na základe predpokladov trvať viac ako rok, píše AFP.

Stredajší proces sa týka len jednej rodiny Mancusiovcov, ktorá v predstavuje vplyvnú skupinu rámci 'Ndranghety, uvádza na svojej webovej stránke stanica BBC.