Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Zacharovová: Povzbudzovanie Ukrajiny zo strany USA sťažuje diplomaciu

Na fotografii zverejnenej tlačovou službou ruského ministerstva zahraničných vecí hovorí hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharova. Foto: TASR/AP

Znova opakujeme hlavne pre americkú stranu: úlohy, ktoré sme si stanovili na Ukrajine, budú splnené, uviedla Zacharovová na oficiálnej webovej stránke svojho ministerstva.

Moskva 10. októbra (TASR) - Rusko je otvorené diplomacii, podpora "bojovej nálady" na Ukrajine zo strany Spojených štátov však komplikuje snahy o diplomatické vyriešenie konfliktu, vyhlásila v pondelok hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Znova opakujeme hlavne pre americkú stranu: úlohy, ktoré sme si stanovili na Ukrajine, budú splnené," uviedla Zacharovová na oficiálnej webovej stránke svojho ministerstva.

"Rusko je otvorené diplomacii, podmienky sú známe. Čím dlhšie bude Washington podporovať bojovú náladu Kyjeva a namiesto zabraňovania teroristickým činom ukrajinských sabotérov ich podporovať, o to zložitejšie bude hľadanie diplomatických riešení," dodala hovorkyňa.