Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

UVIAZLI V ANDÁCH: Záchranári evakuovali 400 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Oblasť horského priesmyku Los Libertadores zasiahla v sobotu snehová víchrica a zablokovala horskú cestu medzi Argentínou a Čile.

Buenos Aires 11. júla (TASR) - Záchranné zložky previezli do bezpečia viac než 400 ľudí vrátane turistov i vodičov kamiónov, ktorí v nedeľu uviazli v horskom priesmyku na hraniciach medzi Argentínou a Čile. TASR správu prevzala v pondelok z agentúry AFP a webovej stránky argentínskeho denníka El Litoral.

Úrady v argentínskej provincii Mendoza na Twitteri oznámili v noci na pondelok oznámili, že z oblasti priesmyku v pohorí Andy odvážajú poslednú skupinu osôb. Na evakuácii spolupracovala polícia aj armáda.

Oblasť horského priesmyku Los Libertadores zasiahla v sobotu snehová víchrica a zablokovala horskú cestu medzi Argentínou a Čile. Teploty klesli na mínus desať stupňov Celzia a snehová pokrývka dosiahla výšku viac než jeden meter, píše AFP.

Polícia a armáda na argentínskej strane hranice v nedeľu predpoludním zachránili približne 120 osôb. Ďalších 200 tam však zostalo uviaznutých. Približne rovnaký počet (200) uviaznutých osôb hlásili aj z čilskej strany hranice.

Priesmyk Los Libertadores vo výške približne 3500 metrov nad morom je jedným z hraničných priechodov medzi Čile a Argentínou.