Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Našli zrejme vrak, ktorým letel aj známy nemecký podnikateľ Schaller

Pobrežná stráž, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa úradov neboli pri vraku lietadla pozorované žiadne známky po ľuďoch, ktorí ním cestovali, píše AFP.

San José 22. októbra (TASR) - Kostarické úrady v sobotu potvrdili, že nemecký podnikateľ Rainer Schaller sa nachádzal na palube lietadla, o ktorom sa predpokladá, že sa zrútilo pri pobreží Kostariky. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Úrady tejto stredoamerickej krajiny uviedli, že v priebehu soboty sa im podarilo nájsť asi 28 kilometrov od letiska Limón vrak lietadla. Úrady pritom predpokladajú, že ide o súkromné lietadlo, na ktorého palube cestoval Schaller, zakladateľ nemeckej siete posilňovní McFit. Okrem neho bolo na palube aj niekoľko jeho príbuzných.

Podľa úradov neboli pri vraku lietadla pozorované žiadne známky po ľuďoch, ktorí ním cestovali, píše AFP.

Schaller (53), cestoval s ďalšími nemeckými občanmi vrátane 44-ročnej ženy, 40-ročného muža a dvoch maloletých osôb. Pilot lietadla mal 66 rokov a bol švajčiarskym občanom.

Kostarické úrady dostali upozornenie o zmiznutí lietadla, ktoré smerovalo z Mexika na letisko Límon, v noci na sobotu, uviedol kostarický minister pre verejnú bezpečnosť Jorge Torres. Stroj, na ktorého palube bol aj Schaller, prestal komunikovať s kontrolnou vežou blízko obce Barra de Parismina, ktorá leží len pár minút od Límonu.


Záchranári pátrajú po zmiznutom lietadle s piatimi nemeckými občanmi



Kostarická pobrežná stráž a polícia pátra po súkromnom lietadle s piatimi nemeckými občanmi na palube, s ktorým úrady stratili kontakt pri kostarickom pobreží. V sobotu to uviedol kostarický minister pre verejnú bezpečnosť Jorge Torres. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

Kostarické úrady dostali v piatok večer upozornenie o zmiznutí súkromného lietadla, ktoré smerovalo z Mexika na kostarické letisko Limón, povedal Torres. Dodal, že lietadlo stratilo spojenie s riadiacou vežou neďaleko od cieľovej destinácie. Pátranie podľa jeho slov komplikuje nepriaznivé počasie.

Na palube lietadla sa mal v čase nehody nachádzať nemecký podnikateľ Rainer Schaller, zakladateľ najväčšej nemeckej siete posilňovní McFit, jeho priateľka a ich dve deti, napísal nemecký denník Bild s odvolaním na hovorkyňu spoločnosti McFit Jeanine Minatyovú.