Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Záchranná operácia v Dnipre sa skončila, nezvestných ostáva 20 ľudí

Záchranári odnášajú zranenú ženu z trosiek výškovej obytnej budovy po sobotňajšom raketovom útoku ruskej armády v meste Dnipro na východe Ukrajiny v nedeľu 15. januára 2023. Foto: TASR/AP

Počas pátracej a záchrannej operácie sa podarilo spod trosiek zachrániť 39 ľudí vrátane šiestich detí, zahynulo 44 ľudí vrátane piatich detí, zranenia utrpelo 79 ľudí z toho 16 detí.

Kyjev 17. januára (TASR) - Záchranná operácia v troskách bytového domu v ukrajinskom meste Dnipro, ktorého časť sa zrútila po sobotňajšom ruskom raketovom útoku, sa skončila. Oznámilo to v utorok ukrajinské ministerstvo obrany s tým, že nezvestných je stále 20 ľudí, informuje TASR podľa správy denníka The Guardian.

Počas pátracej a záchrannej operácie sa podarilo spod trosiek zachrániť 39 ľudí vrátane šiestich detí, zahynulo 44 ľudí vrátane piatich detí, zranenia utrpelo 79 ľudí z toho 16 detí. Ako nezvestných bolo po útoku nahlásených 47 osôb, z nich sa štyroch podarilo nájsť živých a 23 mŕtvych.

Útok na mesto Dnipro sa odohral v sobotu 14. januára počas ďalšej vlny raketových útokov, keď ruská armáda na Ukrajinu vypálila desiatky rakiet rôznych typov. Podľa ukrajinského letectva dom zasiahla raketa Ch-22 vypustená z bombardéra s dlhým doletom, pričom úplne zničila viac ako 200 bytov.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil tento útok za "vojnový zločin" a v pravidelnom videoposolstve v noci na utorok prisľúbil, že jeho páchateľov privedie pred spravodlivosť.