Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Zadlženého muža obvinili z explózie na svojej farme, zabil 3 hasičov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Incident sa stal v nevyužívanej farmárskej budove v obci Quargnento, približne 60 kilometrov východne od Turína.

Alessandria 9. novembra (TASR) - Vážne zadlžený Talian, ktorý sa v poisťovni pokúšal neoprávnene získať úhradu škody, sa priznal k odpáleniu výbušnín na vlastnej farme na severozápade Talianska, pričom zabil troch hasičov. V sobotu to oznámil prokurátor Enrico Cieri, ktorého citovala tlačová agentúra AP.

Podľa prokurátora Giovanni Vincenti povedal vyšetrovateľom, že svoju farmársku budovu v severozápadnom regióne Piemont chcel odpáliť za pomoci plynových nádob, ale údajne urobil chybu s časovým spínačom pripevneným k nádobám a spustil dve explózie.

Privolaní hasiči prišli do farmárskej budovy po prvom výbuchu v utorok nadránom okolo 02.00 h SEČ a potom ich zasiahol druhý, silnejší výbuch.

Incident sa stal v nevyužívanej farmárskej budove v obci Quargnento, približne 60 kilometrov východne od Turína. Ďalší traja hasiči pri ňom utrpeli zranenia. V troskách našli pri prehliadke časový spínač a nádobu s plynom, čo vyvolalo vo vyšetrovateľoch podozrenie z úmyselného trestného činu.

Vincentiho zatkli v piatok neskoro večer. Prokurátor Cieri na tlačovej konferencii v sobotu dopoludnia uviedol, že Vincenti povedal vyšetrovateľom, že nemal v úmysle zabiť hasičov.