Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ukrajina zadržala podozrivých zo špionáže v Dnepropetrovskej oblasti

Príslušníci záchranných zložiek prehľadávajú ruiny po raketovom útoku ruskej armády na výškovú obytnú budovu, kde pod troskami zostalo mnoho ľudí v Dnipre, štvrtom najväčšom ukrajinskom meste v sobotu 14. januára 2023. Foto: TASR/AP

Zadržaní dali Rusom súradnice zariadení kritickej infraštruktúry, spresnili vo vyhlásení ukrajinské bezpečnostné zložky.

Kyjev 20. januára (TASR) — Ukrajina v piatok oznámila, že zadržala sedem "ruských agentov" podozrivých zo špionáže. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Zadržaní sú podozriví, že ruským jednotkám odovzdali súradnice objektov na uskutočnenie útokov v Dnepropetrovskej oblasti na východe Ukrajiny. V tejto oblasti prišli pri nedávnom ruskom raketovom útoku o život desiatky civilistov.

"Zadržaní dali Rusom súradnice zariadení kritickej infraštruktúry," spresnili vo vyhlásení ukrajinské bezpečnostné zložky. "V súčasnosti sa preverujú informácie o možnom zapojení zadržaných do ruského raketového útoku na bytovku v Dnipre zo 14. januára 2023," dodali.

Pri ruskom raketovom útoku na výškovú obytnú budovu v Dnipre zahynulo najmenej 45 civilistov vrátane desiatich detí. Z trosiek bytového domu sa podarilo zachrániť 39 ľudí vrátane šiestich detí; zranených bolo 79 ľudí, z toho 16 detí.