Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

SOBÁŠNI PODVODNÍCI: Cez profil na Facebooku okradli ženy o 400.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Páchatelia cez falošný profil na Facebooku, na ktorom použili fotografie právnika z USA, v četových konverzáciách predstierali, že majú so ženami milostný vzťah, pričom od nich vylákali vysoké sumy.

Rím 23. marca (TASR) - Polícia v Ríme zadržala členov zločineckej skupiny - osem občanov Nigérie a jednu Talianku, ktorí sa prostredníctvom sobášnych podvodov obohatili o viac ako 400.000 eur. TASR informuje na základe správy agentúry APA.

Páchatelia sa vydávali za 50-ročného amerického vojaka v Sýrii. Cez falošný profil na Facebooku, na ktorom použili fotografie právnika z USA, v četových konverzáciách predstierali, že majú so ženami milostný vzťah, pričom od nich vylákali vysoké sumy. Medzi poškodenými sú najmä osamelé a staršie ženy, priblížila polícia.

V rokoch 2018 až 2021 zaplatili zneužité ženy neexistujúcemu mužovi vyše 400.000 eur. Osem žien sa obrátilo na políciu po zistení, že sa stali obeťami podvodu.

Skupina postupovala vo všetkých prípadoch zhruba rovnako - udržiavali fiktívne vzťahy na diaľku a tvrdili, že sa za nimi chcú presťahovať do Talianska, aby mohli začať spoločný život. Argumentovali falošným tvrdením, že peniaze potrebujú, aby mohli americkej vláde zaplatiť za prepustenie z armády.