Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Zadržaný muž s granátom podľa polície konal z osobných pohnútok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa ukrajinských médií muža s granátom identifikovali ako Volodymyra Prochnyča, veterána bojov v Donbase, kde utrpel viaceré zranenia vrátane poranenia hlavy.

Kyjev 4. augusta (TASR) - Muž, ktorý v stredu vnikol s ručným granátom do budovy vlády v Kyjeve a vyhrážal sa jej odpálením, nemal žiadne požiadavky a konal na základe osobných pohnútok. Oznámil to šéf Národnej polície Ukrajiny Ihor Klymenko.

"Urobil to na základe osobnej situácie. Jednoducho pociťoval frustráciu zo života," povedal Klymenko.

Okolie budovy počas incidentu obsadili špeciálne jednotky a z vládnej budovy evakuovali všetkých zamestnancov. S mužom vyjednával jeho známy viac než hodinu. Počas toho k nemu pristúpili členovia špeciálnych jednotiek a odzbrojili ho, napísala agentúra TASS.



Podľa ukrajinských médií muža s granátom identifikovali ako Volodymyra Prochnyča, veterána bojov v Donbase, kde utrpel viaceré zranenia vrátane poranenia hlavy. V súčasnosti prevádzkuje autoservis v meste Irpiň, ktoré susedí s Kyjevom.

Voči Prochnyčovi sa začalo trestné stíhanie v štyroch bodoch vrátane zadržiavania rukojemníkov. Hrozí mu trest odňatia slobody v dĺžke 15 rokov.