Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Zahraniční študenti v Grécku musia za účasť na párty zaplatiť

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Každého z 13 účastníkov ilegálneho večierku, ktorí prišli do Grécka študovať pred tromi týždňami v rámci programu Erasmus, pokutovali po 300 eur.

Atény 16. marca (TASR) - Skupina 14 študentov z Francúzska, ktorí sa zúčastnili na ilegálnom večierku v gréckom prístavnom meste Solún, musí zaplatiť pokutu v celkovej výške 6900 eur. Informovala o tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

Políciu na hlasné zvuky vychádzajúce z domu v centre mesta upozornili susedia, informoval spravodajský portál Thestival.

Mladá žena, ktorá policajtom otvorila, ich ubezpečila, že v byte sa nachádzajú iba tri osoby. Policajti však počuli zvuky a mali príkaz na domovú prehliadku.

Napokon našli celkovo 14 mladých ľudí, mnohí z nich sa skrývali v skriniach a pod posteľami. Jeden z nich sa pokúsil utiecť cez balkón.

Každého z 13 účastníkov ilegálneho večierku, ktorí prišli do Grécka študovať pred tromi týždňami v rámci programu Erasmus, pokutovali po 300 eur, hostiteľku dočasne vzali do väzby a musí zaplatiť 3000 eur.