Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

FOTO:Záplavy na Kréte zmietli autá do mora, obyvatelia ušli na strechy

Záplavy na gréckom ostrove Kréta. Foto: TASR/AP

Túto oblasť zasiahli záplavy už tretíkrát za necelý mesiac a husté lejaky majú podľa očakávania trvať do štvrtka 12. novembra.

Atény 10. novembra (TASR) - Mohutné pretrvávajúce záplavy na gréckom ostrove Kréta poškodili cesty, zatopili stovky domov a zmietli autá do mora. V utorok o tom informovala tlačová agentúra AP.

Úrady v utorok uviedli, že najväčšie škody zaznamenali východne od hlavného mesta ostrova Iraklio - v malých mestách a dedinách, kde úrady zatvorili školy a obyvateľom odporučili zdržiavať sa vo vnútri budov.

Obyvatelia v najhoršie postihnutých oblastiach sa pokúšali nájsť záchranu na strechách svojich domov, pretože mestami a obcami sa valila kalná voda plná trosiek aj áut.



Túto oblasť zasiahli záplavy už tretíkrát za necelý mesiac a husté lejaky majú podľa očakávania trvať do štvrtka 12. novembra.

Neboli hlásené žiadne zranenia, ale predstavitelia regionálnej vlády uviedli, že na ostrove bola poškodená sieť ciest, ako aj domy a podniky, z ktorých mnohé sú zatvorené v rámci celoštátneho lockdownu platného od minulej soboty.