Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Záplavy narušili dopravu v Bombaji, obyvateľom odporučili nevychádzať

Ind s ochranným rúškom na zabránenie šíreniu nového koronavírusu kráča po obrubníku na zaplavenej ulici počas silných dažďov v indickom Bombaji 4. augusta 2020. Úrady v indickom meste Bombaj vydali v utorok tzv. červenú výstrahu a vyzvali obyvateľov, aby nevychádzali von. Urobili tak v dôsledku silných dažďov, ktoré túto finančnú metropolu postihli v noci na utorok a spôsobili v nej rozsiahle záplavy i chaos v doprave. Foto: TASR/AP

Výdatné zrážky sa podľa indických meteorológov očakávajú aj v nadchádzajúcich dvoch dňoch.

Bombaj 4. augusta (TASR) - Úrady v indickom meste Bombaj vydali v utorok tzv. červenú výstrahu a vyzvali obyvateľov, aby nevychádzali von. Urobili tak v dôsledku silných dažďov, ktoré túto finančnú metropolu postihli v noci na utorok a spôsobili v nej rozsiahle záplavy i chaos v doprave, informovala agentúra Retuers.

V niektorých okrajových štvrtiach Bombaja spadlo za 24 hodín (do utorňajšieho rána) viac ako 300 milimetrov zrážok. Výdatné zrážky sa podľa indických meteorológov očakávajú aj v nadchádzajúcich dvoch dňoch.

Meteorologický úrad preto pre mesto vydal na nasledujúce dva dni tzv. červenú výstrahu a miestne úrady ľuďom odporučili, aby okrem nevyhnutných prípadov nevychádzali von.

Vo viacerých oblastiach Bombaja bola v dôsledku záplav pozastavená železničná doprava, fungujúca z dôvodu pandémie nového druhu koronavírusu aj tak v obmedzenom režime. Narušená bola aj cestná doprava na viacerých významných komunikáciách.

Prevádzku letiska v Bombaji záplavy neovplyvnili, komplikáciu predstavovala len znížená viditeľnosť.

Bombaj je pre rozsiahlu výstavbu a upchatý kanalizačný systém náchylný na záplavy, s ktorými zápasí počas každoročného obdobia monzúnových dažďov. Toto veľkomesto okrem toho v súčasnosti sužuje tiež epidémia nového koronavírusu, pričom denne v ňom priemerne pribúda okolo 1000 nakazených.