Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Záplavy v Jakarte si vyžiadali najmenej piatich mŕtvych

Žena stojí vo vode na zaplavenej ulici v Jakarte. Pri bleskovej povodni v období dažďov, ktoré v Indonézii trvajú od novembra, zostali zaplavené domy a paralyzovaná doprava. Foto: TASR/AP

Voda s bahnom zaplavila v utorok prezidentský palác, hlavnú nemocnicu a celé štvrte Jakarty, ktorá patrí medzi najľudnatejšie mestá na svete.

Jakarta 26. februára (TASR) - Najmenej päť ľudí prišlo o život a ďalší traja sú naďalej nezvestní po tom, ako indonézske hlavné mesto Jakarta postihli záplavy, ktoré donútili opustiť svoje domovy tisíce ľudí. Informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

Voda s bahnom zaplavila v utorok prezidentský palác, hlavnú nemocnicu a celé štvrte Jakarty, ktorá patrí medzi najľudnatejšie mestá na svete. Stalo sa tak len niekoľko týždňov po tom, ako indonézska metropola zažila jedny z najhorších záplav, pri ktorých zahynulo 70 ľudí.

Obete, z ktorých dvaja boli tínedžeri, sa utopili alebo ich zabil elektrický prúd v najviac postihnutých častiach mesta, uviedol hovorca Národného úradu pre zmiernenie následkov katastrof Agus Wibowo.

Dodal, že záchranný tím naďalej pátra po troch nezvestných ľuďoch, pričom približne 20.000 ľudí sa stále nemôže vrátiť do svojich domovov a nachádzajú sa v núdzových prístrešiach.

Voda zaplavila tisíce budov, spôsobila výpadky elektrickej energie a ochromila železničnú dopravu.

Indonézska metropola pravidelne čelí záplavám v období dažďa, ktoré sa začína v novembri. V roku 2013 prišlo o život niekoľko desiatok ľudí, keď Jakartu postihli povodne v dôsledku monzúnových dažďov.