Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Zatkli ďalšieho podozrivého v prípade vraždy novinára De Vriesa

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podozrivý Holanďan bol podľa prokuratúry členom zločineckej skupiny, ktorá vraždu zosnovala. Zatkli ho v meste Tilburg na juhu Holandska.

Amsterdam 23. januára (TASR) - Prokuratúra v Amsterdame v pondelok oznámila, že v súvislosti s predvlaňajšou vraždou známeho reportéra a investigatívneho novinára Petra R. de Vriesa zatkli vyšetrovatelia ďalšiu podozrivú osobu. TASR správu prebrala z agentúry DPA.

Podozrivý Holanďan bol podľa prokuratúry členom zločineckej skupiny, ktorá vraždu zosnovala. Zatkli ho v meste Tilburg na juhu Holandska. Bližšie podrobnosti o ňom prokuratúra neuviedla. DPA pripomína, že v súvislosti s vraždou tohto novinára je aktuálne vo väzbe sedem ľudí.

De Vries bol jedným z najznámejších holandských novinárov. Venoval sa holandskému podsvetiu. Predvlani 6. júla ho v Amsterdame postrelili do hlavy. O deväť dní zraneniam podľahol.

Jeho vražda je spájaná so známym drogovým gangom, s ktorého členmi v súčasnosti prebieha súdny proces. De Vries bol dôverníkom kľúčového svedka v tomto procese. Už pred ním boli zavraždení aj brat a právnik svedka.

Krátko po vražde De Vriesa zatkli dvoch mužov, Holanďana a Poliaka, údajných vykonávateľov vraždy, s ktorými prebieha súdny proces, pričom im hrozí doživotie. Neskôr zatkli ešte štyroch ďalších podozrivých.