Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Zdravotníci v Česku za boj proti pandémii získajú odmeny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

České ministerstvo zdravotníctva spustilo dotačný program, v rámci ktorého rozdelí medzi poskytovateľov lôžkovej starostlivosti približne 11 miliárd korún.

Praha 6. augusta (TASR) – Zamestnanci nemocníc a pracovníci zariadení sociálnych služieb, ktorí pracovali v rizikovom prostredí v dôsledku pandémie nového koronavírusu, budú mať nárok na mimoriadne finančné odmeny. České ministerstvo zdravotníctva spustilo dotačný program, v rámci ktorého rozdelí medzi poskytovateľov lôžkovej starostlivosti približne 11 miliárd korún. Informovala o tom vo štvrtok televízia ČT24.

O dotácie na mimoriadne odmeny môžu zariadenia žiadať do 5. septembra. Každý zdravotník tak dostane zhruba 25 tisíc korún. Pracovníci v administratíve, údržbári alebo upratovačky by mali získať za obdobie od marca do konca mája odmenu vo výške do 10 tisíc korún.

Odmena bude vypočítaná na základe počtu odpracovaných hodín v danom období, a to nielen v prípade zamestnancov pracujúcich na hlavný pracovný pomer, ale aj v prípade osôb pracujúcich na dohodu s čiastočným úväzkom. Na mimoriadnu odmenu majú nárok aj zamestnanci, ktorí v danom období pracovali u poskytovateľa lôžkovej starostlivosti, ale pracovný pomer alebo prácu dohodou už ukončili.