Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Zdravotníci v Paraguaji žiadajú prísne karanténne opatrenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Odborové zväzy zdravotných sestier v Paraguaji na najbližšie dni oznámili protesty z dôvodu nedostatku zásob a liekov.

Asunción 4. marca (TASR) - Zdravotníci v Paraguaji žiadajú zavedenie prísnych opatrení na obdobie dvoch týždňov s cieľom dostať pandemickú situáciu v krajine opäť pod kontrolu. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na denník ABC Color.

V paraguajských nemocniciach sú všetky lôžka na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) obsadené pacientmi s ochorením COVID-19. "Nemocnice kolabujú, pohotovostné oddelenia kolabujú, dodávky liekov kolabujú. Všetko kolabuje," povedala Gloria Mezaová, predsedníčka organizácie zastupujúcej paraguajských lekárov.

Odborové zväzy zdravotných sestier v Paraguaji na najbližšie dni oznámili protesty z dôvodu nedostatku zásob a liekov. Vláda v stredu prisľúbila, že pre pacientov v ochorením COVID-19 nakúpi lieky.

Paraguaj od začiatku pandémie zaznamenal približne 160.000 prípadov nákazy koronavírusom a viac ako 3200 ľudí podľa ministerstva zdravotníctva zomrelo v spojitosti s ochorením COVID-19.

Zdravotná starostlivosť je v tejto juhoamerickej krajine s viac ako siedmimi miliónmi obyvateľov najmä vo vidieckych oblastiach slabo rozvinutá, konštatuje DPA.