Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj daroval belgickému kráľovi kus zostreleného ruského lietadla

Na snímke vľavo ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a vpravo belgický kráľ Filip počas stretnutia v Bruseli 9. februára 2023. Foto: TASR - AP

Ukrajinskí piloti na úlomok bojového lietadla napísali: "Spoločne zvíťazíme".

Brusel 10. februára (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odovzdal vo štvrtok belgickému kráľovi Filipovi úlomok ruského bojového lietadla Suchoj Su-25, ktoré zostrelila ukrajinská armáda, uviedol v príspevku na sociálnej sieti belgický Kráľovský palác. TASR prevzala správu z agentúry DPA.

Ukrajinskí piloti na úlomok bojového lietadla napísali: "Spoločne zvíťazíme". Na štvrtkovej audiencii u belgického kráľa sa zúčastnil aj belgický premiér Alexander De Croo.

Zelenskyj pricestoval do Belgicka vo štvrtok ráno po stredajšom pobyte v Londýne a Paríži. Ide o jeho druhú zahraničnú návštevu od začiatku ruskej agresie z 24. februára. Vlani v decembri bol na oficiálnej návšteve v USA.

Ukrajinský prezident využil svoj pobyt v Bruseli na to, aby európskych lídrov požiadal o ďalšie zbrane vrátane stíhačiek na pomoc v boji proti ruským inváznym jednotkám.