Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj: Do Ruska z Ukrajiny násilne už odvliekli pol milióna ľudí

Na archívnej snímke z 28. apríla 2022 ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas tlačovej konferencie s generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Podľa Zelenského ho generálny tajomník OSN António Guterres uistil, že všetky osoby budú evakuované do oblasti ovládanej ukrajinskou vládou.

Kyjev/Atény 2. mája (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že z Ukrajiny bolo "do Ruska alebo na iné miesta proti svojej vôli odvlečených už pol milióna obyvateľov". TASR správu prevzala od agentúry AP, ktorá o tom informovala v pondelok.

Zelenskyj v rozhovore pre grécku štátnu stanicu ERT uviedol, že zvyšní civilisti v oceliarňach Azovstaľ v ukrajinskom meste Mariupol sa boja nastúpiť do evakuačných autobusov, pretože sa domnievajú, že ich odvezú do Ruska.

Ako pripomína AP, Organizácia Spojených národov (OSN) začala s evakuáciou civilistov zo zmieneného podniku, ktorý ruské sily obliehajú.

Podľa Zelenského ho generálny tajomník OSN António Guterres uistil, že všetky osoby budú evakuované do oblasti ovládanej ukrajinskou vládou. "Chceme tomu veriť," dodal ukrajinský líder.