Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj: Dokonca aj Rusko pripúšťa, že vyhráme

Dvaja jedenásťroční chlapci zdravia ukrajinských vojakov na diaľnici v Charkovskej oblasti počas 147. dňa ruskej invázie na Ukrajinu vo štvrtok 21. júla 2022. Foto: TASR/AP

Robíme všetko pre to, aby sme nepriateľovi spôsobili čo možno najviac škody a aby sme získali pre Ukrajinu čo možno najviac podpory, uviedol ukrajinský prezident.

Kyjev 25. júla (TASR) - Aj päť mesiacov od začiatku ruskej invázie bude Ukrajina robiť všetko, čo je v jej silách, aby svojmu nepriateľovi spôsobila čo možno najväčšie škody. Vyhlásil to v noci na pondelok v pravidelnom večernom príhovore ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

"Dokonca aj okupanti pripúšťajú, že vyhráme. Počujeme to každý deň v ich rozhovoroch, hovoria to svojim známym, keď s nimi telefonujú," uviedol Zelenskyj.

Tak ako vo väčšine svojich príhovor ukrajinský prezident znova povedal, že jeho krajina nepoľavuje. "Robíme všetko pre to, aby sme nepriateľovi spôsobili čo možno najviac škody a aby sme získali pre Ukrajinu čo možno najviac podpory," uviedol Zelenskyj.

Zároveň pripomenul nadchádzajúci sviatok – Deň ukrajinskej štátnosti 28. júla. Ide o nový sviatok a jeho zavedenie Zelenskyj oznámil vlani v auguste počas osláv nezávislosti.

Ukrajinu podľa neho teraz čaká dôležitý týždeň, keďže sviatok bude prvýkrát oslavovať uprostred "krutej vojny". "Navzdory všetkému (tento sviatok) oslávime, pretože Ukrajincov nemožno zastrašiť," vyhlásil Zelenskyj.