Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj hovoril so Stoltenbergom o ďalšej vojenskej pomoci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Obaja lídri hovorili tiež o obnovení dodávok obilia z ukrajinských prístavov na základe dohody sprostredkovanej OSN a Tureckom.

Kyjev 2. augusta (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok telefonicky diskutoval s generálnym tajomníkom Severoatlantickej aliancie Jensom Stoltenbergom o ďalšej vojenskej podpore NATO pre Kyjev. Vo vyhlásení to uviedla kancelária ukrajinského prezidenta. TASR správu prevzala z televízie CNN.

"Ukrajinský prezident informoval Jensa Stoltenberga o situácii na bojisku a o potrebe rýchlej dodávky ďalších ťažkých zbraní od členských štátov NATO na úspešné odrazenie ruských útokov a na pristúpenie k ďalšej protiofenzíve," napísala kancelária ukrajinského prezidenta.

Zelenskyj v telefonáte taktiež zdôraznil, že je dôležité, aby Ukrajina čo najskôr dostala od Aliancie nesmrtiace vojenské vybavenie v rámci komplexného balíka schváleného na summite NATO v Madride, dodala prezidentská kancelária.

"Dobrý telefonát s prezidentom Zelenským o prioritách vojenskej podpory. Je dôležité, aby NATO a spojenci poskytli Ukrajine rýchlejšie viac pomoci," napísal Stoltenberg v príspevku na sociálnej sieti Twitter.

Obaja lídri hovorili tiež o obnovení dodávok obilia z ukrajinských prístavov na základe dohody sprostredkovanej OSN a Tureckom.