Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj navštívil zranených vojakov aj v kyjevskej nemocnici

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Ukrajina si v utorok pripomínala deň ozbrojených síl.

Kyjev 7. decembra (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navštívil zranených vojakov zotavujúcich sa v jednej z kyjevských nemocníc. Informovala o tom v stredu stanica Sky News.

Samotný Zelenskyj zverejnil v utorok pred polnocou na sociálnych sieťach príspevok, v ktorom napísal, že zraneným vojakom tam v tejto deň odovzdal "štátne vyznamenania za ich odvahu a nezlomnosť v boji s nepriateľom".

Ukrajina si v utorok pripomínala deň ozbrojených síl. Zelenskyj pri tejto príležitosti ešte pred kyjevskou nemocnicou navštívil zranených vojakov aj v Charkovskej oblasti na východe krajiny. V tamojšej nemocnici sa okrem nich stretol s vojenskými lekármi aj zdravotníkmi.

Zraneným vojakom sa v Charkovskej oblasti poďakoval za "hrdinstvo, s akým bránia" Ukrajinu a zaželal im skoré uzdravenie. Tamojším lekárom vyslovil vďaku za záchranu ukrajinských vojakov a vyzval ich, aby v čase vojny dávali pozor aj sami na seba.

Zelenskyj v utorok ešte pred Charkovom navštívil aj Doneckú oblasť, pričom sa zastavil v meste Sloviansk neďaleko frontovej línie a mesta Bachmut, kde ukrajinskí obrancovia už niekoľko mesiacov zvádzajú ťažké boje s útočiacimi Rusmi.