Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj oznámil, že pri útoku v Jeruzaleme zabili aj ukrajinku

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda oznámila, že posilnila počty svojich príslušníkov na okupovanom západnom brehu Jordánu (v Predjordánsku), teda v palestínskej enkláve, kde sa Jeruzalem nachádza.

Kyjev 28. januára (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjadril v sobotu sústrasť rodinám obetí dvoch útokov v Jeruzaleme. Podľa jeho slov pri útoku v piatok večer zabili aj ukrajinskú občianku. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry Reuters a z portálu britskej televízie Sky News.

"Zdieľame bolesť Izraela po teroristických útokoch v Jeruzaleme. Medzi obeťami je aj Ukrajinka. Úprimnú sústrasť rodinám obetí," napísal Zelenskyj na Twitteri.

"Zločiny boli cynicky spáchané na Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu. Teror nesmie mať miesto v dnešnom svete. Ani v Izraeli, ani na Ukrajine," dodal ukrajinský prezident. Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu pripadá na 27. januára.

Palestínčan zastrelil v piatok večer sedem ľudí pri synagóge na okraji Jeruzalema. Pri tejto streľbe utrpeli zranenia ďalší traja ľudia vrátane 15-ročného chlapca, ktorý sa zotavoval z operácie, uviedli predstavitelia nemocnice.

O niekoľko hodín, v sobotu, utrpeli zranenia ďalší dvaja ľudia, keď 13-ročný palestínsky chlapec spustil paľbu na inom mieste Jeruzalema.

Izraelská armáda následne oznámila, že posilnila počty svojich príslušníkov na okupovanom západnom brehu Jordánu (v Predjordánsku), teda v palestínskej enkláve, kde sa Jeruzalem nachádza.